19. 5. 2024 – 43. tradicionalni pohod na Veliki Travnik (1548 m)

Vabi na enodnevno turo v Kamniško – Savinjske Alpe – 43. tradicionalni pohod na Veliki Travnik (1548 m).

 

 

Datum izleta 19. maj 2024
Čas in kraj odhoda V nedeljo, ob 7.00 uri zjutraj z Ljubnega ob Savinji s parkirišča “na Placu” pred trgovino Kea. Ob 7.30 zbor udeležencev pri cerkvi v Rastkah.
Vodja izleta Štefan MATJAŽ (040 542 175, stefan.matjaz@gmail.com)
Vrsta prevoza Kombi prevoznika Klemenčič.
Predvideni povratek V nedeljo, 19. maja 2024, v popoldanskih urah.
Zahtevnost poti Lahka označena pot.
Skupna dolžina hoje 6 – 7 ur
Višinska razlika  ↑ 1090 m ↓ 1204 m
Oprema Obutev in oblačila primerna vremenu in hoji v sredogorju, komplet prve pomoči, pohodniške palice, če jih uporabljate.
Potrebni dokumenti Veljavna planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto,
zdravstvena izkaznica.
Hrana in pijača Malica in pijača iz nahrbtnika. Ob poti je planinska postojanka Koča na Travniku (1548 m) kjer je možnost hrane in pijače.
Prispevek udeleženca
Prijava in informacije Pri vodji izleta do četrtka, 16. maja 2024 oziroma do zapolnitve prostih mest.
OPOZORILO Zaradi zagotovitve prevoza iz Ljubnega ob Savinji obvezne prijave udeležencev pri vodji izleta tistih udeležencem, ki bodo šli v organizaciji PD Ljubno ob Savinji!

 

OPIS POTI:

Iz Ljubnega ob Savinji se bomo s kombijem odpeljali v Ljubenske Rastke (547 m) od koder bomo nadaljevali peš. Pot nas bo najprej vodila strmo v breg mimo nekdanje kmetije Furland, kmetije Tratnik in spomenika na Vahti, kjer nadaljujemo s hojo do nekdanje partizanske bolnice Trate. Po postanku se vzpnemo do makadamske ceste in odcepa na prelaz Hlipovec, kjer bomo sledili oznakam po precej strmem gozdnem kolovozu. Ko bomo dosegli slovensko planinsko pot, ki pripelje z desne iz smeri Komna in Doma na Smrekovcu, bomo nadaljevali levo po njej in se po nekaj metrih usmerili na nemarkirano stezo, navzgor do razglednega stolpa na Velikem Travniku – Turnovki (1637 m). Počitek za malico, fotografiranje in razgledovanje. Sestopili bomo po markirani poti v smeri Koče na Travniku (1548 m). Sestop v dolino bo potekal v dogovoru z udeleženci.

 

Lep planinski pozdrav. PLANINSKO DRUŠTVO LJUBNO OB SAVINJI

 

 

 

Comments are closed.