Dolomiti 2017

Pozdravljeni,
rada bi vas obvestila in opomnila na dneve ferat v Italijanskih Dolomitih, ki jih planinski društvi Ljubno ob Savinji in Gornji Grad načrtujemo od 11.8 do 15.8.2017.

Sestanek bo v petek, 4.8.2017 ob 19:00 v prostorih PD Gornji Grad.

Okvirni plan: obiskali bomo dve ali tri ferate različnih težavnosti (Tofana di Roses, Piz Boe, Marmolada) odvisno od vremenskih razmer. En dan bo verjetno rezerviran za turistični pohod okrog Tre Cime.

Prevoz bo s kombiji in osebnimi avtomobili odvisno od števila udeležencev. Odpotovali bomo  v petek, 10.8. v popoldanskih urah in se vrnili v torek, 15.8. zvečer. Nastanjeni bomo v kampu v Cortini d’ Ampezzo, od koder bo do vseh izhodišč največ uro vožnje. Ferate so zahtevne, zato je potrebna dobra psihofizična pripravljenost in primerna oprema. Samovarovalne komplete si lahko izposodite pri planinskem društvu (na voljo je 5 kompletov).

Če vas izlet zanima in menite, da boste izzivu kos, si označite datum v koledarčku. Prijave bomo začeli sprejamati v začetku avgusta, ko bo objavljen razpis, kateremu bo sledil sestanek, kjer se bomo pogovorili o vseh podrobnostih (cena, oprema, hrana, prevoz, …).

Izlet bova vodila Janez Ločičnik in Maja Vrčkovnik, ki  bova prijave sprejemala na elektronska naslova: janez.locicnik@gmail.com in binemaja@gmail.com.

Lep planinski pozdrav!

Comments are closed.